Cooking the Lebanese way
Год: 2003
Автор: Suad Amari
Издательство: Lerner Publications Company
ISBN: 0–8225–8009–8
Язык: Английский
Формат: PDF
Качество: Изначально компьютерное (eBook)
Интерактивное оглавление: Нет
Количество страниц: 73
Описание:
An introduction to the cooking of Lebanon featuring such traditional recipes as kabobs, hummus, chard and yogurt soup, and bulgur pilaf. Also includes information on the history, geography, customs and people of this Middle Eastern country.
Введение в ливанскую кухню, представляющее как рецепты классических ближневосточных блюд, так и специальные (вегетарианские, с низким содержанием жиров). Издание включает справочную информацию касательно местной истории, обычаев и т.п.
Оглавление
INTRODUCTION, 7
The Land, 8
The History, 9
Holidays and Festivals, 12
At the Souk, 16
BEFORE YOU BEGIN, 19
The Careful Cook, 20
Cooking Utensils, 21
Cooking Terms, 21
Special Ingredients, 22
Healthy and Low-Fat Cooking Tips, 24
Metric Conversions Chart, 25
A LEBANESE TABLE, 27
A Lebanese Menu, 28
LUNCH, 31
Stuffed Tomatoes, 32
Chard and Yogurt Soup, 34
Peasant Salad, 36
Ground Lamb Mixture, 37
Baked Kibbeh, 39
Fish and Rice Stew, 40
APPETIZERS, 43
Chickpea and Tahini Dip, 44
Eggplant Dip, 45
Lebanese Pizza, 46
Lemonade, 48
DINNER, 51
Garlic Chicken, 52
Baked Fish with Tahini, 53
Bulgur Salad, 54
Bulgur Pilaf, 56
Kabobs, 57
Cold Meat Loaf, 58
HOLIDAY AND FESTIVAL FOOD, 61
Stuffed Pancakes, 62
Nut-Filled Pastries, 64
Lentil Soup, 66
Field Bean Stew, 67
Festive Rice Pudding, 68
INDEX, 70