Wine tasting: a professional handbook / Дегустация вин: профессиональное руководство
Год выпуска: 2009
Автор: Jackson R.S. / Джексон Р.С.
Жанр: о вине
Издательство: Academic Press
ISBN: 978-0-12-374181-3
Формат: PDF
Качество: Отсканированные страницы
Количество страниц: 512
Описание: В книге подробно охарактеризованы основные этапы процесса дегустации вин, затронуты психофизические и нейроанатомические аспекты сенсорного анализа, описаны оптимальные условия для проведения дегустации, даны рекомендации по развитию способностей к оценке, приведены правила сочетания еды и вина.
In the text, the reader is first guided through the steps of wine tasting. Subsequently, the psycho-physical and neuroanatomical aspects of sensory response are discussed. This is followed by a discussion of the optimal conditions for wine assessment and evaluation, the selecting and training of judging ability, preparing various types of tastings, and the analysis of significance. Wine classification and the origins of wine quality are covered with a discussion of what can confidently be said about wine and food pairing.